четвъртък, 28 март, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноБебе номер 4000 се роди в "Майчин дом"

Бебе номер 4000 се роди в „Майчин дом“

Единствената болница, преминала границата от 4000 раждания за 2012 година е столичната „Майчин дом“, съобщават от лечебното заведение. Юбилейното бебе проплака днес в ръцете на д-р Божилов и екипа му. То е момиченце тежи 2800 гр и е високо 47 см.

Раждаемостта в най-старата и голяма АГ болница в страната се увеличава, въпреки че на много места в страната тя спада. Новородените са с 690 повече от миналата година. С тази статистика университетската болница „Майчин дом“ запазва лидерството си по брой раждания и преминали пациенти, отчитат от лечебното заведение.

„Една от причините за тези добри резултати са прекрасните условия, които постигнахме с обновяването на родилна зала. Жените раждат в инидивидуални зали, като така се осигурява необходимия им комфорт в този най-важния момент от живота им. Високият професионализъм и отговорността на нашите лекари и акушерки също е от значение, когато майките избират къде да родят“, заяви директорът проф. Виктор Златков. Днес акушерките се шегуваха, че светът може да свърши тия дни, но ражданията в Майчин дом – не, допълни той.

СНИМКА: ТК

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -