петък, 29 март, 2024
- Реклама -
НачалоЗдравна политикаИзмамници събират пари в интернет уж за трансплантация на сърце

Измамници събират пари в интернет уж за трансплантация на сърце

От Изпълнителната агенция по трансплантация (ИАТ) съобщиха за нов опит за измама със събиране на средства, които уж трябва да бъдат изразходвани за спешни сърдечни трансплантации в чужбина. От ИАТ уточняват, че:  
1. Това е измама и няма такива чакащи за сърдечна трансплантация пациенти. Има конкретна процедура за одобрение чрез Министерството на здравеопазването за лечение в чужбина.
2. Информацията е качена в интернет от името на Асоциация на трансплантираните и оперираните „Бъдеще за всички“, която категорично отрича публикуването на такава информация в интернет.
3. Изпълнителна агенция по трансплантация призовава обществеността да не изпраща SMS-и. Средствата няма да бъдат използвани по предназначение.

От Пациентски организации „Заедно с теб“, в която организация влизат Алианс на трансплантираните и оперираните АТО „Бъдеще за всички“ също потвърдиха, че не събират никакви средства по никакъв начин. Нещо повече – по информация от мобилен оператор, номерът, който е даден, е с добавена стойност, а това не е упоменато.

Ето и фалшивият текст за помощ, който се разпространява по имейла и в интернет:

„ЗОВ ЗА ПОМОЩ – НО „БЪДЕЩЕ ЗА ВСИЧКИ“ ОРГАНИЗИРА ДАРИТЕЛСКА КАМПАНИЯ

Зов за помощ,
Неправителствена Организация „Бъдеще за всички“ организира кампания по набиране на средства, които ще бъдат изразходвани за извършването на три спешни животоспасяващи операции по трансплантации на сърце в Германия на трима наши сънародници, общата сума на всяка операция е 80 000 евро, до момента са осигурени 12 500 евро, най – искрено Ви молим да помогнем на всеки в този труден за него момент.
Моля изпратете SMS на кратък номер „1985“ с текст на латиница „BUYPASS“.
Всички мобилни компании също ще дарят своят дял в тази дарителска кампания за което им благодарим най – искрено.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -